Landelijke Gites Le Fournil en La Fermette
Ontvangst en accommodatie in het hart van het natuurpark van de Zuidelijke Ardennen
Landelijke Gites Le Fournil en La Fermette
Ontvangst en accommodatie in het hart van het natuurpark van de Zuidelijke Ardennen
Landelijke Gites Le Fournil en La Fermette
Ontvangst en accommodatie in het hart van het natuurpark van de Zuidelijke Ardennen
Previous
Next
Laden in uitvoering ...

Welkom bij Landelijke Gîtes Le Fournil en La Fermette

Inleiding

Ideaal gelegen in het hart van het Natuurpark van de Zuidelijke Ardennen, vlakbij Frankrijk, is de accommodatie het ideale vertrekpunt voor een droomvakantie met familie of vrienden, niet ver van de Semois .

Het kasteel van Bouillon, een bekend monument, ligt op slechts vijftien minuten afstand en het uitkijkpunt van het Graf van de Reus in Botassart, dat in heel België bekend is, ligt op slechts tien minuten lopen.

Talrijke andere toeristische activiteiten zoals boswandelingen of kajakken op de Semois zijn vlakbij.
Gelegen in het hart van het dorp Ucimont, heeft het huis het voordeel dat het privacy en natuur biedt, terwijl het slechts een paar minuten rijden is van de winkels en restaurants van Bouillon, Rochehaut, Paliseul. De eigenaars bieden u zelfs La Grange aux Saveurs aan, hun terroir-restaurant vlak naast de deur.
U zult de buitenruimte op prijs stellen, met name de grote gemeenschappelijke tuin en het buitenzwembad waarvan het water wordt verwarmd tot 25°C.
Met een capaciteit van acht personen elk en veel ruimte om elkaar te ontmoeten, biedt elke gîte u de ideale gelegenheid om dichter bij de natuur te komen en mensen te ontmoeten.

De uitstekend uitgeruste keuken met een ruime eetkamer bevindt zich op de begane grond. Een houten trap leidt naar de moderne slaapkamers en badkamers op de eerste verdieping.

Het zwembad bevindt zich in de tuin van de eigenaars, vlak naast de deur. De tuin zorgt voor een serene sfeer terwijl u nipt aan het beroemde trappistenbier van Orval. Vergeet de tijd en laat uw oren rusten terwijl u geniet van de stilte.

Stelt u zich eens voor dat u terugkomt van een dag wandelen met uw wandelschoenen en rugzak voor de picknick of van een warme maar enerverende tocht door het gebied. Het hoogteverschil op het terrein is indrukwekkender dan de contouren op de kaart ! Je neemt een douche voor je in het zwembad springt om af te sluiten met een verfrissende duik.
Bij zonsondergang wisselt u verhalen uit over de avonturen van de dag bij een drankje op het terras, terwijl de geur van op houtskool gegrild diner de lucht vult.

Klinkt dit als de droomvakantie die u zoekt?

Aarzel niet om elektrische fietsen of mountainbikes te huren, wij helpen u graag verder. Wij raden u ook aan een ritje te maken om de prachtige uitzichtpunten over de fabelachtige landschappen van de Semoisvallei te bewonderen, zoals het Graf van de Reus in Botassart, dat van Frahan in Rochehaut of het Belvédère van Bouillon dat een prachtig uitzicht op de stad en het omringende bos biedt. Geniet van een 10 km of 15 km lange wandeling door het bos op speciaal gemarkeerde paden voor mountainbikes.

In het dorp ontdekt u een werkende boerderij die zowel melk als vlees produceert.

Iets verderop, in de gemeente Gedinne, aan de rand van de vallei van Houille, kunt u de Millenniumtoren ontdekken, waarvan u het landschap op het plateau van de Croix-Scaille kunt bewonderen. Of, in het dorp Les Hayons, de Ferme des Fées (Feeënboerderij) waar groot en klein versteld zullen staan bij het ontdekken van de nutons en andere elfjes.

Herbeumont wacht op uw bezoek en dat van zijn onlangs gerestaureerde kasteel. Ook twee andere gemeenten van de provincie Luxemburg mogen niet worden vergeten, namelijk Wellin en Daverdisse.

In de dierenparken van Bouillon en Rochehaut kunt u verschillende soorten lokale of verder weg gelegen dieren bewonderen.

Aan de andere kant van de grens, in Frankrijk, nodigt het kasteel van Sedan, het grootste fort van Europa, u uit om zijn Historium te ontdekken.

Ucimont, Botassart en natuurlijk Bouillon zijn het vertrekpunt voor talrijke wandelingen en trektochten met een meer of minder moeilijke moeilijkheidsgraad.

De “recreatieve” aspecten worden niet vergeten: de site van Récréalle, in de vallei, in Alle-sur-Semois, biedt kajaktochten, een bad in het water van de Semois, spelletjes voor kinderen. In dit recreatiecentrum is alles gericht op familietoerisme.

Wat uw plannen ook zijn, u zult zeker vinden wat u zoekt.

Anderen willen misschien een langeafstandswandelpad nemen of te voet of met de mountainbike een rondwandeling maken, waarvan de route is aangegeven in de topogidsen van de Association des Sentiers de Grande Randonnée (Vereniging van Langeafstandswandelpaden).

Het Pays de Bouillon in de Ardennen nodigt u uit om een natuur te ontdekken die vaak nog ongerept is. Het water van de Semois en de beekjes zal uw oren het hele jaar door en in alle seizoenen betoveren. In deze streek waar wandelen koning is, zullen uw benen de hoogtelijnen op de kaart maar ook op het pad onthouden…

Het toerisme is “traag” en wordt het hele jaar door beoefend.

Of u nu komt voor vrije tijd of voor werk, de natuur, het bos, zal uw verblijf aangenaam maken. U zult herinneringen vol ogen hebben en uw

zullen kinderen zich hun spelletjes in het bos of op recreatieterreinen nog lang herinneren.

De twee landhuizen zijn een plaats waar de tijd niet wordt gemeten door klokken en kalenders, maar door herinneringen.

Het enige wat u hoeft te doen is uw vakantie te boeken in de gîte ” Le Fournil ” of “ La Fermette “.

Wij hebben het huis de namen gegeven van de twee delen van het gebouw, aan de voorkant, “La Fermette” waar de weinige koeien stonden, en aan de achterkant, “Le Fournil” die al honderden jaren brood verschaft aan de bewoners.

Om uw verblijf voor te bereiden en te begeleiden

Wij maken het u gemakkelijk om uw vakantie te plannen. Al onze gasten hebben een kaart met gemarkeerde wandelingen en trektochten om u te helpen uw weg te vinden, evenals onze gebiedsgids waarin we onze geheimen delen over de beste plaatsen om te dineren, te winkelen en de omgeving te bezoeken. Plaatsen die alleen de lokale bevolking kent.
Wij helpen onze gasten graag bij het plannen van hun verblijf om er een droomvakantie van te maken. Vergeet niet om wandelschoenen mee te nemen die aan uw voeten passen!

Dominique en Thierry, de eigenaars, heten u welkom bij uw aankomst en staan tot uw beschikking om u te helpen uw hobby’s te kiezen of u te adviseren tijdens uw verblijf.

Duurzaamheid

Het milieu en onze lokale gemeenschap staan voorop bij elke beslissing die we nemen bij het onderhoud van onze twee cottages. Wij streven ernaar lokale bedrijven en gemeenschapsinitiatieven te steunen.

Een deel van het warm water wordt sinds 2001 geproduceerd door zonne-energie. Dit helpt de schade aan het milieu te beperken. Bij een voortdurend gebrek aan zonlicht, gecombineerd met een buitensporige vraag, zal het systeem automatisch de waterverwarming overschakelen van zonne-energie naar de boiler.

We hebben er ook voor gekozen om bij het ontwerp van het huis rekening te houden met het waterverbruik. Het huis bevat overdekte douches. Het zwembad is altijd beschikbaar voor degenen die op een warme dag willen baden. Het wordt verwarmd door een warmtepomp. De douches binnen zijn uitgerust met waterbesparende douchekoppen.

We hebben ook geprobeerd het gebruik van wegwerpplastic in huis te beperken. Wij moedigen het selectief sorteren van afval aan. Voedselafval wordt gecomposteerd of gebruikt om onze kippen te voeren.

Ga naar de gîtes ” La Fermette ” en ” Le Fournil “.

Het landelijke logement bevindt zich in de rue du Château-le-Duc in Ucimont, een charmant dorpje in de gemeente Bouillon. Er zijn drie mogelijkheden om in Ucimont te komen:

– Vanuit Centraal- en Noord-België neemt u de autosnelweg E411 tot afrit 23A, richting Transinne, Maissin, Paliseul, Bouillon. Op de rotonde van Menuchenet neemt u de richting Rochehaut, vervolgens slaat u linksaf, een kilometer verder, richting Ucimont (3 km). Bij de ingang van het dorp slaat u rechtsaf richting de kerk, uw accommodatie ligt aan de rechterkant twintig meter voor de kerk.

– Vanuit Nederland, Duitsland of de regio Luik neemt u de autosnelweg E25, daarna neemt u de autosnelweg E411 richting Brussel tot afrit 25. Op de rotonde neemt u de richting Bouillon en neemt u de afslag Menuchenet . Op de rotonde in Menuchenet neemt u de richting Rochehaut, vervolgens slaat u linksaf, een kilometer verder, de richting Ucimont (3 km). Bij de ingang van het dorp slaat u rechtsaf richting de kerk, uw accommodatie ligt aan de rechterkant twintig meter voor de kerk.

– Als u de trein wilt nemen, is het station van Libramont, op 24 kilometer afstand, het best bediende station vanuit Brussel en verder, Luik en Namen. Bussen kunnen u tot in Ucimont brengen, maar de dienstregeling is niet erg druk, vooral niet tijdens de schoolvakanties.

U kunt ook stoppen in het station van Paliseul vanuit Namen en verder. Op weekdagen rijdt er elk uur een trein, in het weekend en op schoolvakanties om de twee uur. Vanaf dit station zijn er niet veel bussen die u naar uw bestemming brengen.

booked.net
Tour millénaire1

De Millenniumtoren

Home De Millenniumtoren, gebouwd op het plateau van Croix-Scaille, een spectaculaire zandlopervormige 60 meter hoge belvedère, markeert het hoogste punt van de provincie Namen en het vijfde hoogste punt van

Lees verder »
Orval1 1

Abdij van Orval

Abdij van Orval Home Geschiedenis Het bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij biedt u de mogelijkheid om een site vol authenticiteit te ontdekken. Het ligt op de bodem

Lees verder »
Le Point de Vue sur le Tombeau du Géant à Botassart

Het Graf van de Reus

Het Graf van de Reus Het Graf van de Reus Home Het “Graf van de Reus” is geklasseerd als “uitzonderlijk erfgoed van Wallonië” en “natuurlijk erfgoed van landschappelijk belang”.  Het

Lees verder »
Autour de chez nous, le Château-fort de Bouillon

De Burcht van Bouillon

De Burcht van Bouillon De Burcht van Bouillon Home Gebouwd op drie rotsachtige pieken met uitzicht op de Semois, wordt het versterkte kasteel van Bouillon, met zijn doolhof van gangen

Lees verder »

Ce site web utilise des cookies. Les cookies améliorent l’expérience de l’utilisateur et contribuent à rendre ce site plus efficace. En continuant à naviguer, vous acceptez notre politique de confidentialité.

Ce site web utilise des cookies. Les cookies améliorent l’expérience de l’utilisateur et contribuent à rendre ce site plus efficace. En continuant à naviguer, vous acceptez notre politique de confidentialité.

This website uses cookies. Cookies improve the user experience and help to make this site more efficient. By continuing to browse, you are agreeing to our privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies verbeteren de gebruikerservaring en helpen om deze site efficiënter te maken. Door verder te surfen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.