+32(0)61460076Landelijke Gites La Fermette en Le Fournil in de Zuidelijke Ardennen
te Ucimont-Bouillon-sur-Semois

Algemeenheden

25 ans Gites

Welkom bij Gîtes ruraux Le Fournil en La Fermette,
uw vakantiehuis in Zuid-Ardennen

Twee kwaliteitsaccommodaties in de Bouillonstreek

De Burcht van Bouillon
De burcht van Bouillon

Ideaal gelegen in het hart van het Natuurpark van de Zuidelijke Ardennen, vlakbij Frankrijk, vormen de 2 accommodaties het ideale vertrekpunt voor een droomvakantie met familie of vrienden, niet ver van de Semois…

Het beroemde kasteel van Bouillon ligt op slechts vijftien minuten afstand en het uitkijkpunt van het Reuzengraf in Botassart, dat beroemd is in heel België, ligt op slechts tien minuten lopen.

Talrijke andere toeristische activiteiten zoals boswandelingen of kajakken op de Semois zijn vlakbij. Gelegen in het hart van het dorp Ucimont, heeft het huis het voordeel dat het privacy en natuur biedt, terwijl het op een paar minuten rijden ligt van de winkels en restaurants van Bouillon, Rochehaut, Paliseul.

De eigenaars bieden u zelfs La Grange aux Saveurs aan, hun plaatselijke restaurant vlak naast de deur.
U zult genieten van de buitenruimte, waaronder de grote gemeenschappelijke tuin en het buitenzwembad, dat wordt verwarmd tot 25°C.
Met een capaciteit van acht bedden in elke gite en veel ruimte om samen te komen, biedt elke gite u de perfecte gelegenheid om dichter bij de natuur te komen en elkaar te ontmoeten.
De uitstekend uitgeruste keuken met een ruime eetkamer bevindt zich op de begane grond. Een houten trap leidt naar de moderne slaapkamers en badkamers op de eerste verdieping.

Het zwembad bevindt zich in de tuin van de eigenaars, vlak naast de deur. De tuin zorgt voor een serene sfeer terwijl u nipt aan het beroemde trappistenbier van Orval.
Vergeet de tijd en laat je oren rusten in de stilte. U bent het middelpunt van onze aandacht.
Elke reiziger is verzekerd van de laagste prijs en gunstige annuleringsvoorwaarden. De toegang tot wifi is gratis.
Stelt u zich eens voor dat u met uw wandelschoenen en picknickrugzak terugkomt van een dag wandelen of van een hete maar enerverende tocht door het gebied. Het hoogteverschil op de grond is indrukwekkender dan de hoogtelijnen op de kaart!
U neemt een douche, voordat u in het zwembad springt om de dag af te sluiten met een verfrissende duik.
Als de zon ondergaat, kunt u bij een drankje op het terras verhalen uitwisselen over de avonturen van de dag, terwijl de geur van op houtskool gegrilde gerechten de lucht vult.

Uw droomvakantie in de Belgische Ardennen?

Le Tombeau du Géant à Botassart
Graaf van de Reus

Aarzel niet om elektrische fietsen of mountainbikes te huren, wij geven u graag meer informatie.
Wij raden u ook aan een wandeling te maken om de prachtige uitzichtpunten op de prachtige landschappen van de Semoisvallei te bewonderen, zoals het graf van de reus in Botassart, het graf van Frahan in Rochehaut of het Belvedère van Bouillon dat een prachtig uitzicht op de stad en het omliggende bos biedt.
Geniet van een 10 km of 15 km lange tocht door het bos op speciaal gemarkeerde paden voor mountainbikes.

De stad Bouillon wordt in het centrum doorkruist door de Semois, een wilde rivier waar men kan forelvissen, kajakken en waterfietsen.
De Semois heeft een diepe vallei uitgesleten die de stad zijn bijzondere profiel geeft. Iedereen, jong en oud, kan ervan genieten. Een verblijf in een van de vakantiehuizen geeft u de mogelijkheid om het Hertogelijk Museum te bezoeken. Het ligt in het hart van Bouillon en vertelt de geschiedenis van het hertogdom aan de hand van een collectie kunstwerken en voorwerpen die dateren van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw.

In het dorp kunt u een boerderij bezoeken die melk en vlees produceert.
Iets verderop, in de gemeente Gedinne, aan de rand van de vallei van de Houille, kunt u de Millenniumtoren ontdekken, vanwaar u het landschap op het plateau van de Croix-Scaille kunt bewonderen. Of, in het dorp Les Hayons, de Ferme des Fées (Feeënboerderij) zal jong en oud verbazen met zijn ontdekking van nutons en andere goblins.
Herbeumont wacht op uw bezoek en dat van zijn onlangs gerestaureerde kasteel.
Niet te vergeten zijn twee andere gemeenten in de provincie Luxemburg, Wellin en Daverdisse. erenparken van Bouillon en Rochehaut kunt u verschillende soorten lokale en verder weg gelegen dieren bewonderen.
Aan de andere kant van de grens, in Frankrijk, nodigt het Château de Sedan, gelegen in het centrum van de stad, de grootste vesting van Europa, u uit om zijn Historium te ontdekken.
Ucimont, Botassart en natuurlijk Bouillon zijn het vertrekpunt voor talrijke bewegwijzerde wandelingen en trektochten van verschillende moeilijkheidsgraden.

De “recreatieve” aspecten worden niet vergeten: de site van Récréalle in de vallei van Alle-sur-Semois biedt kajaktochten aan, zwemmen in de Semois, spelletjes voor kinderen. Alles in dit recreatiecentrum is ontworpen voor familietoerisme.
Wat uw project ook is, u zult zeker vinden wat u zoekt.

Anderen willen misschien een lange afstandspad nemen of maak een rondwandeling, te voet of met de mountainbike, waarvan de route is aangegeven in de topogidsen van de Association des Sentiers de Grande Randonnée.

Kayak sur la Semois

De Zuidelijke Ardennen nodigt u uit om een natuur te ontdekken die nog vaak intact is. De Semois en de beekjes zullen uw oren het hele jaar door en in alle seizoenen betoveren. In deze streek waar wandelen koning is, zullen uw benen de hoogtelijnen op de kaart maar ook op het pad onthouden…
Het toerisme is “traag” en kan het hele jaar door beoefend worden.
Of u nu komt voor uw vrije tijd of voor uw werk, de natuur en het bos zullen uw verblijf aangenaam maken.

Uw ogen zullen gevuld zijn met herinneringen en uw kinderen zullen zich hun spelletjes in het bos of op de recreatieterreinen nog lang herinneren.

Beide accommodaties zijn een plaats waar tijd niet wordt gemeten door klokken en kalenders, maar door herinneringen.

U hoeft alleen nog maar uw reservering voor uw vakantie in de gîte “Le Fournil” of “La Fermette” af te ronden.

Wij hebben het huis, dat uit natuursteen is opgetrokken, genoemd naar de twee delen van het gebouw, aan de voorkant “La Fermette”, waar de weinige koeien werden gehouden, en aan de achterkant “Le Fournil”, die de bewoners van brood voorzag.

Een wandeltocht vanuit uw vakantiehuis?

Balades et Randonnées en Ardenne méridionale

Wij maken het u gemakkelijk om uw vakantie te plannen door u gepersonaliseerde informatie te verstrekken. Al onze gasten hebben een kaart met gemarkeerde wandelingen en trektochten om hen te helpen hun weg te vinden.
Onze gids over de streek, waarin wij onze geheimen delen over de beste plaatsen om te dineren, te winkelen en te bezoeken, staat tot uw beschikking. Plaatsen die alleen de lokale bevolking kent.

Wij helpen onze gasten graag bij het plannen van hun verblijf om er een droomvakantie van te maken. Vergeet niet om wandelschoenen mee te nemen die aan uw voeten passen!

Dominique en Thierry
, de eigenaars, heten u welkom bij uw aankomst in de gîte en staan klaar om u te helpen bij het kiezen van uw vrijetijdsbesteding of u te adviseren tijdens uw verblijf.

Met een ecologische aanpak?

Het milieu en onze lokale gemeenschap staan voorop bij elke beslissing die we nemen bij het onderhoud van onze twee lodges. Wij streven ernaar lokale bedrijven en gemeenschapsinitiatieven te steunen.
Een deel van het warm water wordt sinds 2001 geproduceerd door zonne-energie. Dit helpt de milieuschade te beperken.
Bij een voortdurend gebrek aan zonlicht, gecombineerd met een te grote vraag, zal het systeem automatisch overschakelen van zonne-energie naar verwarming via de boiler.

Het buitenzwembad is altijd beschikbaar voor wie wil zwemmen op een warme dag. De douches binnen in elke gite zijn uitgerust met douchekoppen die weinig water verbruiken.
We hebben ook geprobeerd het gebruik van wegwerpplastic in huis te beperken.

Wij moedigen het selectief sorteren van afval aan. Voedselafval wordt gecomposteerd of aan onze kippen gevoerd.

Hoe komt u op uw locatie?

De landhuizen zijn gelegen in de Rue du Château-le-Duc in Ucimont, een charmant dorpje.
Er zijn drie belangrijke reismogelijkheden om er te komen:

  • Vanuit Centraal- en Noord-België neemt u de autosnelweg E411 tot afrit 23A, richting Transinne, Maissin, Paliseul, Bouillon.
    Op de rotonde van Menuchenet neemt u de weg naar Rochehaut, vervolgens slaat u na 1 km linksaf naar Ucimont (3 km). Bij de ingang van het dorp slaat u rechtsaf richting de kerk, uw accommodatie ligt aan de rechterkant twintig meter voor de kerk.
  • Vanuit Nederland, Duitsland of de regio Luik neemt u de snelweg E25, vervolgens de snelweg E411 richting Brussel tot afrit 25. Neem op de rotonde de richting Reims en neem de afslag Menuchenet.
    Op de rotonde van Menuchenet neemt u de weg naar Rochehaut, vervolgens slaat u na 1 km linksaf naar Ucimont (3 km). Bij de ingang van het dorp slaat u rechtsaf richting de kerk, uw accommodatie ligt aan de rechterkant twintig meter voor de kerk.
Train en gare
  • Als u de trein wilt nemen, is het station van Libramont, op 24 km afstand, het best bereikbaar vanuit Brussel en verder, Luik en Namen. Bussen kunnen u naar uw bestemming brengen, maar de dienstregelingen zijn niet erg druk, vooral niet tijdens de schoolvakanties.
    U kunt ook stoppen op het station van Paliseul vanuit Namen en verder. Op weekdagen rijdt er elk uur een trein, in het weekend en op schoolvakanties om de twee uur. Vanaf dit station zijn er niet veel bussen die u naar uw bestemming brengen.