Het Graf van de Reus

Het Graf van de Reus

Het “Graf van de Reus” is geklasseerd als “uitzonderlijk erfgoed van Wallonië” en “natuurlijk erfgoed van landschappelijk belang”.

 Het is ongetwijfeld een van de bekendste in België met deze prachtige lus van een wilde Semois.

Als de geologie zich bij de geschiedenis aansluit.

De Semois heeft door de eeuwen heen, door het graven van zijn bedding, een reeks meanders opgespoord, die al dan niet door de mens gekoloniseerd zijn.
Deze sites zijn bevorderlijk voor de legendes.

Het is ook een plek langs een pad dat ooit door de Duitsers werd gebruikt. Het werd nog steeds gebruikt in 1914 en 1940 door Pruisische en Duitse troepen. Deze Duitsers lieten hun naam achter aan de oversteek van Germowez en het nabijgelegen bos.

De poëzie van de plaats.

Het Graf van de Reus is een prachtige plek in Bouillon. Vanuit het gezichtspunt van Botassart heeft u een indrukwekkend uitzicht op de natuur. Een van de meest indrukwekkende panorama’s in de Ardennen.  

Het uitzicht is fantastisch op dit schiereiland van prachtige wreedheid en ontroerende grootsheid. De restauratie van de weide zal het landschap minder sober maken en het dal zijn energie en authenticiteit teruggeven.

Victor Hugo zelf was een groot bewonderaar van deze hoek van de Semois, die als een van de mooiste wordt beschouwd.

Van Legende…

De pruttelende dichter Marcel Leroy maakte de belegering van een legende waar een reusachtige trevor, verslagen door Caesar’s leger bij de Slag om de Samber, weigerde gevangen genomen te worden door de ruiters van Labiénus die in de achtervolging werden gelanceerd, en zich liever van de top van de “Rocher des Gattes” wierp dan te gaan sterven in de arena van het Colosseum. De bewoners van de plaats zullen zijn lichaam dragen om hem, op de nabijgelegen berg, de voor zijn waardigheid gereserveerde begrafenis te geven.

… Tot esoterie.

Een andere auteur, Louis Charpentier, geeft in zijn boek “Le mystère des origines” een esoterische betekenis aan het Graf van de Reus waarvan hij het punt van convergentie van de rechte lijnen verenigen “isorés” plaatsen (die verwijzen naar reuzen), en, verontrustend, de driehoek waarvan de basis Istres (Marseille) verbindt met de gezonken stad Ys (Quimper), heeft zijn twee kanten equidistant 700 km en de top is het Graf van de Reus.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on print
Share on email
ipsum nunc risus sem, odio facilisis Aenean Donec elit.