+32(0)61460076Landelijke Gites La Fermette en Le Fournil in de Zuidelijke Ardennen
te Ucimont-Bouillon-sur-Semois

Over ons

Laden in uitvoering …

Wie zijn we?

photo ThierryDominique

Wij zijn Dominique en Thierry de Lannois-Notté, in de jaren zestig en ouders van drie kinderen (Olivier, Nathalie en Véronique). Wij wonen sinds 1984 in het dorp Ucimont in de gemeente Bouillon.
Ieder van ons heeft zijn eigen specialiteit. Dominique heeft een groene vingers en verzorgt zowel de moestuin als de siertuin. Ze heeft ook een artistieke vezel die ze ontwikkelt in waterverf en in de decoratie van de gîtes. Thierry heeft kennis opgedaan op het gebied van de natuur. Hij is een ervaren voorbijganger geworden in de ontdekking van de natuur. Aarzel niet om hem te raadplegen voor meer informatie over wandelingen in de streek.

We zijn nog langer geleden verliefd geworden op de Zuidelijke Ardennen. Hier hebben we elkaar ontmoet! Toen we de kans kregen om ons huis te kopen en toen het huis dat de twee gîtes zou worden, tien jaar later, hebben we geen seconde geaarzeld!

Het dorp Ucimont leek ons vanaf het begin welkom. We voelen ons er op ons gemak. De inwoners zijn gewend aan de nabijheid van toeristen. Zelfs als ze zich verplaatsen om hun boodschappen te doen, compenseert het isolement van de stedelijke turbulentie deze weinige ongemakken ruimschoots. De meeste winkels liggen op minder dan 15 minuten rijden met de auto.

De twee gîtes, La Fermette en Le Fournil, werden in 1994 gebouwd. Sindsdien maken we er een erezaak van om ze in goede staat te houden en zelfs te verbeteren. We hebben een grondige kennis van de lokale producten verworven en geven u graag informatie over de producenten. De gemeenschappelijke tuin biedt een speeltuin voor uw kinderen en een plek om te ontspannen. In uw accommodatie vindt u comfort en authenticiteit, essentiële ingrediënten voor een succesvol verblijf in de Ardennen.

Het is de perfecte plek om uw batterijen op te laden, uw zorgen te vergeten en zich te vullen met positieve energie. In het dorp staat nog steeds een klokkentoren die ritme geeft aan de dag, hanen die kraaien, vee en boeren die werken. Kortom, het is het platteland!

Vanuit de gîte kunt u een wandeling of een mountainbiketocht maken zonder uw auto mee te nemen. Op minder dan een kilometer afstand te voet kunt u het uitzicht bewonderen vanaf de “Tombeau du Géant” in Botassart: een indrukwekkend en wild uitzicht over een meander van de Semois. Deze plaats is geklasseerd als een belangrijke landschappelijke bezienswaardigheid in Wallonië. Binnen een straal van 25 kilometer staan u een dertigtal bewegwijzerde wandelingen ter beschikking.

PS1a 1

Paysages et Saveurs S.P.R.L.

Dominique et Thierry de Lannois
23B, rue du Château-le-Duc
B-6833
UCIMONT
TVA: BE0861200741

Téléphone:
 +32 (0) 61 46 00 76

contact@paysagesetsaveurs.be


g_wallonie_rgba


wbt_nl1


Logos ArdennEvasion Couleurs1


La grange aux saveurs Logo 2020 blanc 1

Ardenn’Evasion

Begeleide natuurwandelingen
door een gepassioneerde naturalist (in het Frans).

La Grange aux Saveurs

Regionaal restaurant.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag.


Copyright 2020 Paysages et Saveurs SPRL